12 sp vnz Wrestling Lviv a«Зо­лото» відкри­того Куб­ку Львівщи­ни з віль­ної бо­роть­би се­ред сту­дентсь­ких ко­манд ви­щих нав­чаль­них зак­ладів ви­боро­ла ко­ман­да Львівсь­ко­го національ­но­го універ­си­тету ве­тери­нар­ної ме­дици­ни та біотех­но­логій імені С. З. Гжиць­ко­го. У фіналі ко­ман­да здо­лала сту­дентсь­ку збірну Львівсь­ко­го дер­жавно­го універ­си­тету фізич­ної куль­ту­ри з ра­хун­ком 7:1.

У фіналі спорт­сме­ни ви­щих нав­чаль­них зак­ладів зма­гали­ся між со­бою «стінка на стінку» у вось­ми ва­гових ка­тегоріях.  4 ко­ман­ди-фіналісти виз­на­чили за підсум­ка­ми відбірко­вих зма­гань, які про­ходи­ли у ве­ресні – жовтні 2016 ро­ку.

На уро­чис­то­му відкритті зма­гань з по­бажан­ня­ми вда­лих вис­тупів, до спорт­сменів звер­ну­лися срібний при­зер Олімпій­ських ігор Андрій Стад­ник, на­чаль­ник Львівсь­ко­го об­ласно­го відділен­ня Коміте­ту з фізич­но­го ви­хован­ня та спор­ту МОН Ук­раїни Ана­толій Ігна­тович, пре­зидент Львівсь­ко­го об­ласно­го спор­тивно­го то­варист­ва сту­дентів «Гарт» Бог­дан Юх­ниць­кий, про­рек­тор Львівсь­ко­го національ­но­го універ­си­тету ве­тери­нар­ної ме­дици­ни та біотех­но­логій ім. С. З. Гжиць­ко­го Ро­ман Минів, віце-пре­зидент Львівсь­кої об­ласної фе­дерації віль­ної бо­роть­би Віктор Пер­ва­чук та зас­тупник го­лови постій­ної комісії з мо­лодіжної політи­ки, куль­ту­ри та фізич­ної куль­ту­ри Львівсь­кої місь­кої ра­ди Хрис­ти­на Паньків, після чо­го уро­чис­то да­ли старт зма­ган­ням.

«Проб­ле­ма на­шого спор­ту по­лягає в то­му, що вла­да ске­ровує знач­ну час­ти­ну коштів на спорт ви­щих до­сяг­нень, май­же не фінан­су­ючи сту­дентсь­кий і учнівсь­кий спорт, який є ма­совим і є фун­да­мен­том здо­ров’я нації. Вод­но­час, у Ль­вові ми спос­терігаємо інші тен­денції, а місь­ка вла­да зна­ходить мож­ливість підтри­мува­ти такі за­ходи як цей, то­му, в май­бутньому, Львівщи­ну в порівнянні із інши­ми регіона­ми Ук­раїни че­ка­ють ви­сокі ре­зуль­та­ти, зок­ре­ма і у вільній бо­ротьбі», – заз­на­чив Ана­толій Ігна­тович, співор­ганіза­тор зма­гань, на­чаль­ник Львівсь­ко­го об­ласно­го відділен­ня Коміте­ту з фізич­но­го ви­хован­ня та спор­ту Міністерс­тва освіти і на­уки Ук­раїни.

Під час чет­верто­го сту­дентсь­ко­го турніру, у фіналі між со­бою поз­ма­гали­ся ко­ман­ди  Львівсь­ко­го дер­жавно­го універ­си­тету фізич­ної куль­ту­ри, Львівсь­ко­го національ­но­го універ­си­тету ве­тери­нар­ної ме­дици­ни та біотех­но­логій імені С. З. Гжиць­ко­го, Національ­но­го універ­си­тету «Львівсь­ка політехніка» і Національ­ної ака­демії су­хопут­них вій­ськ імені П. Са­гай­дач­но­го. Відвідав турнір і чемпіон Євро­пи, срібний при­зер Олімпій­ських ігор Андрій Стад­ник.

«По­пуля­ризація бо­роть­би як ви­ду спор­ту у ви­шах є ду­же важ­ли­вою. То­му що се­лекція з нав­чаль­них зак­ладів сьогодні в Ук­раїні є най­по­тужнішою. Усе по­чинаєть­ся з нав­чаль­них зак­ладів, а закінчуєть­ся – спор­том ви­соких до­сяг­нень. Так, як це ста­лося зі мною», – заз­на­чив Андрій Стад­ник.

Ор­ганізу­вали захід Львівсь­ке об­ласне спор­тивне то­варист­во сту­дентів «Гарт», Уп­равління мо­лоді, сім'ї та спор­ту Львівсь­кої місь­кої ра­ди, Львівсь­ке об­ласне відділен­ня Коміте­ту з фізич­но­го ви­хован­ня та спор­ту Міністерс­тва освіти і на­уки Ук­раїни.

Львівсь­ке об­ласне відділен­ня Коміте­ту з фізич­но­го ви­хован­ня та спор­ту МОН Ук­раїни