Студенти чотирьох львівських вишів зійшлися «стінка на стінку»Сту­ден­ти львівсь­ких вишів зій­шли­ся «стінка на стінку». Та­ким чи­ном виз­на­чали най­май­стерніших у вільній бо­ротьбі. Спер­шу два місяці три­вав відбір і у вирішаль­ний етап про­били­ся предс­тав­ни­ки чо­тирьох зак­ладів: Універ­си­тету фізкуль­ту­ри, «Львівсь­кої Політехніки», Ака­демії су­хопут­них вій­ськ та Універ­си­тету ве­тери­нар­ної ме­дици­ни. Кож­на ко­ман­да скла­дала­ся із 8 предс­тав­ників.

Це вже чет­вертий сту­дентсь­кий турнір. По­передні ра­зи тро­фей за­войову­вала «Львівсь­ка політехніка», од­нак цьогоріч їй до­велось за­довіль­ни­тися ли­ше «брон­зо­вими» на­горо­дами.

А от за «зо­лото» зма­гали­ся Універ­си­тет фізич­ної куль­ту­ри і гос­по­дар турніру – Універ­си­тет ве­тери­нар­ної ме­дици­ни. У стар­товій су­тичці із ра­хун­ком 20:0 взяв верх Ро­ман Дже­леп і за­робив пер­ший пункт для «ве­тери­нарів».

Бо­рець роз­повів, як здо­лав опо­нен­та: «Прой­шов в но­ги на чо­тири ба­ли, вкінці зро­бив прийом «млин» теж на чо­тири ба­ли. І ще між тим два на­кати зро­бив».

Однією із най­за­пекліших ста­ла су­тич­ка Віталія Гурсь­ко­го і Андрія Бла­жей­ка. Труд­нощів су­пер­ни­кам до­дава­ло те, що у житті во­ни друзі та ще й тре­ну­ють­ся в од­но­му залі. Пе­реміг брон­зо­вий при­зер юніорсь­ко­го чемпіона­ту світу Віталій Гурсь­кий. Хло­пець роз­повів: «Я знаю його найліпші хо­ди, а він мої. Я чи­тав його, він ме­не. Ду­же важ­ка схват­ка бу­ла. Але я на своїй те­риторії. Знав, що му­шу й­ти до кінця і не маю пра­ва прог­ра­ти».

Відвідав турнір і чемпіон Євро­пи, член національ­ної збірної Ук­раїни із віль­ної бо­роть­би Андрій Стад­ник. Спорт­смен заз­на­чив: «По­пуля­ризація у ви­шах є ду­же важ­ли­вою. То­му що се­лекція з нав­чаль­них зак­ладів сьогодні в Ук­раїні є най­по­тужнішою. Усе по­чинаєть­ся з нав­чаль­них зак­ладів, а закінчуєть­ся спор­том ви­соких до­сяг­нень. Так, як це ста­лося зі мною».

Впев­не­ну пе­ремо­гу здо­були «ве­тери­нари», здо­лав­ши су­пер­ників із ра­хун­ком 7:1. Відтак цьогоріч во­ни най­кращі борці у Ль­вові.

Зма­ган­ня бу­ли ор­ганізо­вані Львівсь­ким об­ласним спор­тивним то­варист­вом сту­дентів «Гарт», об­ласним відділен­ням фізич­но­го ви­хован­ня та спор­ту МОН Ук­раіни при підтримці Львівсь­коі місь­кої Ра­ди відповідно до прог­ра­ми «Універсіада Львівщи­ни – 2016».

За ма­теріала­ми сай­ту Za­hid.net