news 171 01aУ Львівській об­ласній дер­жавній адміністрації відбу­лася стра­тегічна сесія що­до ос­новних зав­дань роз­витку га­лузі фізич­ної куль­ту­ри і спор­ту Львівщи­ни на 2017 рік. Участь у дис­кусії взя­ли го­лова ЛО­ДА Олег Си­нют­ка, пер­ший зас­тупник го­лови Львівсь­кої об­ласної ра­ди Па­рас­кевія Дво­рянин, зас­тупник го­лови ‑ керівник апа­рату обл­дер­жадміністрації Маріан­на Віль­шинсь­ка, на­чаль­ник уп­равління фізич­ної куль­ту­ри та спор­ту обл­дер­жадміністрації Юрій Май­бо­рода, керівни­ки фізкуль­тур­но-спор­тивних то­вариств і відомств. Львівсь­ке об­ласне відділен­ня Коміте­ту з фізич­но­го ви­хован­ня та спор­ту Міністерс­тва освіти і на­уки Ук­раїни предс­тав­ля­ли на­чаль­ник відділен­ня Ана­толій Ігна­тович, його зас­тупник – Ярос­лав Гав­рих та провідний спеціаліст, ви­конав­чий сек­ре­тар Львівсь­ко­го об­ласно­го осе­ред­ку сту­дентсь­кої спор­тивної спілки «Гарт» На­таля Сли­мак.    

Мо­дера­тором цієї зацікав­ле­ної фа­хової дис­кусії бу­ла зас­тупник ди­рек­то­ра – на­чаль­ник уп­равління де­пар­та­мен­ту еко­номічної політи­ки­обл­дер­жадміністрації Ва­лен­ти­на Мос­ка­лен­ко.

Як і ве­деть­ся в ме­жах об­го­ворен­ня, на­чаль­ник уп­равління фізич­ної куль­ту­ри та спор­ту обл­дер­жадміністрації Юрій Май­бо­рода ок­реслив ос­новні зав­дання роз­витку га­лузі у 2017 році, се­ред яких ок­ре­мо виділив ре­алізацію об­ласно­го пла­ну за­ходів на 2017 рік в рам­ках Національ­ної стра­тегії з оз­до­ров­чої ру­хової ак­тивності в Ук­раїні на період до 2025 ро­ку «Ру­хова ак­тивність − здо­ровий спосіб жит­тя − здо­рова нація», збе­режен­ня ме­режі ДЮСШ в об­ласті та відкрит­тя відділень в ДЮСШ для дітей з інвалідністю, ак­тивізація фізкуль­тур­но-спор­тивно­го ру­ху у сіль­ській місце­вості, а та­кож функціону­ван­ня га­лузі в умо­вах де­цент­ралізації.

Ак­тивну участь у дис­кусії взяв на­чаль­ник Львівсь­ко­го об­ласно­го відділен­ня Коміте­ту з фізич­но­го ви­хован­ня та спор­ту Міністерс­тва освіти і на­уки Ук­раїни Ана­толій Ігна­тович, який зап­ро­пону­вав до пріори­тетів га­лузі у 2017 році вклю­чити за­без­пе­чен­ня підго­тов­ки спорт­сменів Львівщи­ни до участі в 28-ій Всесвітній зи­мовій Універсіаді (29 січня – 8 лю­того, Ка­захс­тан), у 29-й Всесвітній літній Універсіаді, а та­кож в Універсіаді Ук­раїни 2017, на що віднай­ти мож­ливість пе­ред­ба­чити не­обхідну фінан­со­ву підтрим­ку. А.Ігна­тович та­кож зап­ро­пону­вав віднай­ти мож­ливість виділи­ти фінан­со­вий ре­сурс спор­ту об­ласті на капітальні ре­мон­ти спор­тивних залів за­галь­но­освітніх шкіл Львівщи­ни, зок­ре­ма опор­них.

Ак­цент на сесії-на­раді був зроб­ле­ний як на ми­нулих успіхах, од­нак та­кож бу­ло ок­ресле­но проб­ле­ми і ба­чен­ня по­даль­шо­го роз­витку, що має спри­яти роз­витку га­лузі фізич­ної куль­ту­ри і спор­ту на Львівщині у 2017 році.

Львівсь­ке об­ласне відділен­ня Коміте­ту з фізич­но­го ви­хован­ня та спор­ту МОН Ук­раїни.