news 169 01Не­щодав­но, 10 лис­то­пада 2016 ро­ку відбу­лася ро­боча зустріч в.о. го­лови Коміте­ту з фізич­но­го ви­хован­ня та спор­ту МОН Ук­раїни Ва­дима Сте­цен­ка та пре­зиден­та Спор­тивної сту­дентсь­кої спілки Ва­силя Кре­меня.

Во­ни об­го­вори­ли найак­ту­альніші проб­ле­ми та зав­дання що­до по­даль­шо­го роз­витку сту­дентсь­ко­го спор­ту, які сто­ять пе­ред ци­ми ор­ганізаціями. Зок­ре­ма, Ва­дим Гри­горо­вич го­лов­ним зав­данням Коміте­ту вба­чає зрос­тання ав­то­рите­ту цент­раль­но­го апа­рату та його об­ласних філій се­ред освітянсь­кої мо­лоді, тре­нерів, вик­ла­дачів фізич­ної куль­ту­ри, керівників ВНЗ. На жаль, са­ме відсутність чітко на­лагод­же­них ко­мунікацій з регіональ­ни­ми спор­тивни­ми підрозділа­ми та фе­дераціями з видів спор­ту пе­реш­коджа­ють пов­ноцінній  фізкуль­тур­но-спор­тивній та оз­до­ровчій ро­боті з юна­ками і дівча­тами. Для цього вар­то ак­тивніше впро­вад­жу­вати ство­рен­ня сту­дентсь­ких спор­тивних клубів, ви­корис­то­ву­ючи спов­на ба­зу ви­щих нав­чаль­них зак­ладів.

Ва­дим Сте­цен­ко і Ва­силь Кре­мень ба­гато ува­ги приділи­ли нас­тупним зи­мовий і літній Універсіаді-2017. З 29 січня по 8 лю­того вітчиз­няні сту­ден­ти візь­муть участь у зи­мових Іграх-2017,  які відбу­дуть­ся в місті Ал­ма­ати (Ка­захс­тан), а з 19 по 30 серп­ня предс­тав­ля­тимуть Ук­раїнсь­ку дер­жа­ву на літній Універсіаді в місті Тай­пей (Ки­тай­ський Тай­пей). Об­го­воре­но низ­ку  найак­ту­альніших пи­тань підго­тов­ки та участі сту­дентів Ук­раїни у цих прес­тижних пла­нетар­них за­ходах. А це – відбір кан­ди­датів до збірної ко­ман­ди Ук­раїни, тре­нувальні збо­ри, екіпіров­ка кож­но­го чле­на де­легації, пе­рельоти до май­бутніх сто­лиць Універсіад, про­води і зустрічі спорт­сменів, преміальні чемпіонам і при­зерам та їхнім нас­тавни­кам, ак­тивне висвітлен­ня цих спор­тивних подій у вітчиз­ня­них за­собах ма­сової інфор­мації.

За сло­вами Ва­силя Кре­меня, спор­тивна сту­дентсь­ка спілка Ук­раїни завж­ди бу­ла надій­ним парт­не­ром і помічни­ком освітянсь­ко­го Спорт­коміте­ту під час підго­тов­ки ук­раїнсь­ких сту­дентсь­ких збірних ко­манд з видів спор­ту до важ­ли­вих міжна­род­них стартів.

У зустрічі взяв участь Ге­нераль­ний сек­ре­тар Сту­дентсь­кої спор­тивної спілки Ук­раїни Ва­лен­тин Гав­рилко.

Прес-служ­ба Коміте­ту з фізич­но­го ви­хован­ня та спор­ту МОН Ук­раїни.