Ана­толій Ігна­тови­ч вручає нагороду Марії Музичук8 квітня у Ль­вові відбу­лася це­ремонія вру­чен­ня пер­шої премії «Лю­ди-брен­ди». Лю­ди брен­ди – це лю­ди, які своєю діяльністю роб­лять про­моцію Ль­во­ву на рівні Ук­раїни чи за кор­до­ном, лю­ди, чиє ім’я ста­ло «брен­дом» у певній га­лузі.

Номінація вру­чала­ся і у га­лузі спор­ту. Так, на пе­ремо­гу у номінації  «Спорт» пре­тен­ду­вали од­ра­зу 4 ви­дат­них львів’ян:

  • Ми­рон МАР­КЕ­ВИЧ – го­лов­ний тре­нер ФК «Дніпро», ТОП-10 кра­щих фут­боль­них тре­нерів світу;
  • Марія МУ­ЗИЧУК – ук­раїнсь­ка шахістка, грос­мей­стер, XV чемпіон­кою світу зі шахів;
  • Андрій КО­ТЕЛЬ­НИК – ук­раїнсь­кий бок­сер, чемпіон світу за версією WBA;
  • Олег ЛУЖ­НИЙ – го­лов­ний тре­нер ФК «Кар­па­ти», екс-фут­боліст ФК «Ди­намо».

За підсум­ка­ми го­лосу­ван­ня пе­ремо­гу у номінації спорт пе­ремо­гу зас­лу­жено здо­була Марія Му­зичук – 15-та чемпіон­ка світу з шахів се­ред жінок, аспірант­ка Львівсь­ко­го дер­жавно­го універ­си­тету фізич­ної куль­ту­ри. На­горо­ду пе­ремож­ниці ви­пала честь вру­чити екс­пер­ту премії, на­чаль­ни­кові Львівсь­ко­го об­ласно­го відділен­ня Коміте­ту з фізич­но­го ви­хован­ня та спор­ту Міністерс­тва освіти і на­уки Ук­раїни Ана­толію Ігна­тови­чу. По­дарун­ки та сим­волічну дош­ку для Марії от­ри­мала сест­ра Ан­на Му­зичук – дво­разо­ва чемпіон­ка Ук­раїни, чемпіон­ка світу з шахів се­ред жінок до 20 років.

Заз­на­чимо, що до виз­на­чен­ня пе­реможців за­лучи­ли 71 екс­пер­та, а та­кож ши­роке ко­ло гро­мадсь­кості за до­помо­гою інтер­нет-го­лосу­ван­ня. За­галом до ви­бору лю­дей-брендів до­лучи­лись по­над 15000 рес­пондентів. Ор­ганіза­тора­ми за­ходу вис­ту­пив національ­ний комітет Все­ук­раїнсь­кої премії «Лю­ди XXI століття», а ідей­ни­ми натх­нен­ни­ками про­ек­ту – Во­лоди­мир Місяй­ло (зас­новник премії «Лю­ди ро­ку») та Лілія Па­зен-Болкіт.

ав­тор фо­то – Андрій Сен­чи­шин.