news 166 01У Раді за­реєстро­вано відповідний за­коноп­ро­ект.

Кабінет міністрів Ук­раїни про­понує Вер­ховній Раді прий­ня­ти за­коноп­ро­ект № 4314 «Про вне­сен­ня змін до за­кону «Про фізич­ну куль­ту­ру і спорт». До­кумент був за­реєстро­ваний в пар­ла­менті 29 бе­рез­ня 2016 ро­ку.

Зок­ре­ма, про­ек­том за­кону про­понуєть­ся вре­гулю­вати пи­тан­ня сто­сов­но діяль­ності центрів сту­дентсь­ко­го спор­ту ви­щих нав­чаль­них зак­ладів (стат­тя 14) та вре­гулю­вати пи­тан­ня сто­сов­но ме­дич­но­го за­без­пе­чен­ня сфе­ри фізич­ної куль­ту­ри і спор­ту (стат­тя 51).

Так, про­понуєть­ся вста­нови­ти, що цент­ри сту­дентсь­ко­го спор­ту ВНЗ ство­рю­ють­ся та діють відповідно до Ти­пово­го по­ложен­ня про центр сту­дентсь­ко­го спор­ту ВНЗ, яке роз­робляєть­ся та зат­верд­жуєть­ся Міністерс­твом освіти та на­уки за по­год­женням з Мінспор­ту.

При цьому зак­ла­ди охо­рони здо­ров’я у сфері фізич­ної куль­ту­ри і спор­ту функціону­ють та фінан­су­ють­ся відповідно до за­коно­давс­тва.

На­гадаємо, в кінці 2015 ро­ку уряд схва­лив по­рядок про­веден­ня щорічної оцінки фізич­ної підго­тов­ле­ності гро­мадян з 2017 ро­ку. Про це свідчить пос­та­нова № 1045, опубліко­вана на уря­дово­му пор­талі.

За інфор­мацією РБК Ук­раїна