ss 29 01 galsports.com 16 6 17 В Хар­кові за­вер­ши­лась євро­пей­ська першість з бок­су, на якій окрім ме­далей фо­руму Ста­рого Світу-2017 спорт­сме­ни ви­борю­ють й пра­во на участь у цьогорічно­му Чемпіонаті світу.

За підсум­ка­ми п’яти днів зма­гань вісім ук­раїнців ста­ли во­лода­рями за­повітної «пе­репуст­ки» на світо­ву першість, яка нап­рикінці літа відбу­деть­ся в німець­ко­му Гам­бургу. З поміж них впер­ше за ба­гато років і предс­тав­ник Львівщи­ни, магістрант Львівсь­ко­го дер­жавно­го універ­си­тету фізич­ної куль­ту­ри На­зар Ку­рот­чин, який вис­ту­пає у ва­говій ка­тегорії до 49 кг.

Окрім На­зара Ку­рот­чи­на ліцензії на Чемпіонат світу-2017 та­кож на ра­хун­ку ук­раїнців Дмит­ра За­мотаєва (ва­га до 52 кг), Ми­коли Бу­цен­ка (ва­га до 56 кг), Юрія Шес­та­ка (ва­га до 60 кг), Євге­на Ба­раба­нова (ва­га до 69 кг), Олек­санд­ра Хиж­ня­ка (ва­га до 75 кг), Ра­маза­на Муслімо­ва (ва­га до 91 кг) та Вікто­ра Вих­риста (по­над 91 кг).

На жаль, На­зар Ку­рот­чин у чвертьфіналь­но­му бою не зумів пе­ремог­ти росіяни­на Ва­силя Єго­рова. Тож бу­демо сподіва­тися, що досвід Євро-2017 та по­раз­ка за крок до кон­ти­нен­таль­но­го ме­даль­но­го п’єдес­та­лу по­шани до­помо­жуть на­шому магістран­ту здо­бути на­горо­ду світо­вого фо­руму у Гам­бургу.

Окрім На­зара Ку­рот­чи­на, не зумів здо­бути пе­ремо­гу у чвертьфіналі й Ра­мазан Муслімов. Реш­та ук­раїнців пе­ремог­ли своїх су­пер­ників і га­ран­ту­вав­ши собі що­най­мен­ше «брон­зу» Євро-2017, сьогодні, 23-го черв­ня, про­ведуть свої півфінальні бої.

До­дамо, що пе­реможці півфіналів у всіх ва­гових ка­тегоріях вже завт­ра, 24-го  черв­ня, у фіна­лах виз­на­чать най­сильніших бок­серів Ста­рого Світу 2017 ро­кую.

За ма­теріала­ми сай­ту
Львівсь­ко­го дер­жав­но­го універ­си­те­ту фізич­ної куль­ту­ри імені Іва­на Бо­берсь­ко­го